Dejtingkonsulten protesterar!

Nu är det dags. Jag ska släppa två (uppenbarligen) sensationella nyheter. Två riktiga bomber. Du behöver inte vara hjärnkirurg för att förstå vad jag nu ska skriva, även om det underlättar!

Bomb nr 1.

Visserligen är mitt yrke ytterst ovanligt i Sverige men icke desto mindre är det mitt yrke. Det innebär att jag tar betalt för mitt arbete och jobbar inte idéellt.

Om du exempelvis är ofrivillig singel och vill ha råd och tips om hur du ska gå tillväga för att träffa en partner, då är du varmt välkommen att konsultera mig. Vilket kostar pengar.

Eller vänta! Jobbar du själv gratis för okända människor? Nehej, trodde väl inte det. Varför skulle då jag göra det?

Bomb nr 2.

Jag jobbar under alldeles vanlig kontorstid, såvida vi inte har kommit överens om något annat.

Telefontiden inskränker sig således till måndag-fredag, kl 10-18. För att förtydliga betydet det här att jag är ledig under kvällar och helger, återigen om vi inte har kommit överens om något annat.

Vilka andra företag har jour dygnet runt? Eller för att klaragöra ännu mer : poängtera att du jobbar i kassan på en bank. Vill du då bli uppringd och/eller sms:ad dygnet runt av helt okända människor, som vill fråga dig om banksaker? Även om du verkligen älskar ditt jobb? Vill inte du vara ledig ibland och frikopplad från jobbet?

Kan du tänka dig – det vill jag också!

Marie Hagberg – gillar verkligen e-brev! (som oftast besvaras snabbt – under kontorstid)

P.S

Kommentarer på detta tas emot med största tacksamhet, eftersom jag verkligen vill förstå fenomenet!

5 svar to “Dejtingkonsulten protesterar!”

 1. Sara Lind Says:

  Jag förstår mycket väl hur du tänker. Klart man vill vara ledig utanför arbetstid. Det är viktigt att känna sig ledig ibland, annars stressar man nog ihop.

  Dock är det nog så i ditt fall, vet inte, men tror, att många av dem som är ofrivilliga singlar känner av ensamheten främst kvällstid och övrig tid när de själva är lediga från sitt jobb. Man skulle kunna tro att folk skulle lära sig av sina ensamma kvällar och agera på dagtid, men så fungerar det ju uppenbart inte.

  Vad gäller betalning, klart människor ska betala för de tjänster eller produkter de köper. Ser inget skäl till varför du skulle jobba gratis.

 2. dejtingkonsulten Says:

  Tack Sara, för ditt stöd!

  Nu kom jag även på att jag måste bli bättre på att kommunicera ut till mina befintliga kunder vad det är som gäller. Att om de exempelvis vill ha kontakt med mig, får de ringa under arbetstid. Inte under kvällar och helger. För även om jag verkligen gillar mina klienter och tycker att de är toppentrevliga, vill jag ändå fokusera på min familj och vänner när jag är ledig.

  Som företagare dansar jobbet runt i huvudet dygnet runt ändå. Behövs ingen extra påminnelse om det…

  Tack igen Sara och ni andra som har hört av er privat. Det känns så bra att få diskutera detta!

 3. kreagrafen Says:

  Du är ditt varumärke och nackdelen med att exponera sig så flitigt som du gör är att omgivning kan ha svårt att skilja på när du jobbar och är privat, särskilt i ett forum som t.ex. Facebook. Samtidigt är ju Facebook en fantastisk kanal att nå ut med sin verksamhet, inte minst när det handlar om relationer, som det gör i ditt fall.

  Jag tror att det handlar om att vara tydlig och att sätta gränser. Vem är Marie när hon inte är relationsexpert och dejtingkonsult? Om du hamnar på mingelparty och inte får prata jobb, vad pratar du om då?

  Relationer är ditt levebröd, 9-5. Du kan koppla ner när arbetsdagen är slut. För dina klienter är det ett 24-7-tillstånd. Säg att det är okej att ringa när som helst, men att du svarar när DU har tid. Det är en förmån du har, till skillnad mot brandkår och ambulans. 😉

  Och självklart ska du ta betalt, precis som jag. 😉

  /AC

  • dejtingkonsulten Says:

   Tack AC, för dina kommentarer! (Din nya bild på FB är så fin förresten – har tänkt på det flera gånger men glömt bort att säga det).

   Nu har jag faktiskt ändrat på FB, så att endast kompisar och deras kompisar kan se min profil. Det känns bra. På mingelpartyn är jag ungefär som läkare – försöker undvika att prata jobb men ibland kan jag förstås inte låta bli ändå. 🙂

   Nu ska jag dock bli bättre på att ta betalt. I alla fall av dem som debiterar mig, när jag vill ha någon tjänst utförd av dem. 🙂

   Marie

 4. dejtingkonsulten Says:

  Idag är jag uppenbarligen lite gnällig… Men vill berätta en grej till som händer med jämna mellanrum.
  Ibland talar jag om för folk att mina arbetstider är kl 10-18, måndag-fredag. Varefter svaret kan bli:
  -Jaha, ska vi satsa på att höras kl 19 då?

  Ridå…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: