Äggsjuka män

I egenskap av dejtingkonsult får jag varje vecka kontakt med längtande män. Män som vill träffa en kvinna och bilda familj. Det är skönt att höra, eftersom jag ibland tvivlar på att singlar egentligen vill träffa någon, eftersom de gör så otroligt lite för att så ska ske!

Enligt matchmakingsajten Parship vill dock 70% av Sveriges singlar träffa en partner. (Även om det är bekymmersamt att ungefär lika många tror att ödet är med och styr mötet med kärleken, enligt dejtingsajten Match.)

Kvinnor pratar ofta om sin tickande biologiska klocka. Men män har också en klocka som tickar lika högt. De flesta har bara inte hört den.

Männen som hör av sig till mig är 45+. De inleder konversationen med att åldern absolut inte har någon som helst betydelse på något sätt alls och egentligen är totalt ovidkommande MEN hon ska vara max 35 år! Han har nämligen plötsligt kommit på att han vill bilda familj.

Det är så ironiskt – Stockholm vimlar av trevliga, intelligenta, utåtriktade singelkvinnor i 30-årsåldern som längtar efter att bilda familj men träffar ingen jämnårig att göra det med. Så fort samma kvinnor passerar bäst-före-datumet när det gäller att föröka sig, då kommer plötsligt männen på att de vill ha barn.

Dessa medelålders äggsjuka män tycker dessutom att de är flexibla som kan tänka sig någon som är 10-20 år yngre… Men skulle du själv vilja ha någon som är minst tio år äldre? Nehej, tänkte väl det. Vad får dig då att tro att kvinnorna vill det?

Marie Hagberg

P.S

Läs även Terri Herreras artikel på Aftonbladet

(http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article5012868.ab)

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

2 svar to “Äggsjuka män”

 1. Lisa Says:

  Detta handlar nog rätt mycket om vilken uppfattning vi får i samhället, det anses ju som en sanning att män kan få barn hur sent som helst medan kvinnor har en tidsgräns. Därför anser nog en del män att de inte behöver bestämma sig eller fundera över saken, det är kvinnorna som måste stressa.
  Att det blir svårare även för män att få barn ju äldre de blir, och att det kanske inte är ultimat att vara en gammal pappa, det pratas det mindre om.
  Jag önskar dock alla män 45+ stort lycka till att förverkliga sin dröm om barn 🙂
  Hur är din uppfattning Marie, är det svårt att träffa nån 10-20 år yngre?

  • dejtingkonsulten Says:

   Tack för ditt kloka inlägg, Lisa!

   Enligt min erfarenhet är det väldigt svårt att träffa någon som är 10-20 år yngre. Statistik visar att de flesta kvinnor vill ha någon som är ungefär jämnårig, det vill säga fem år äldre eller yngre. När det gäller kvinnor 60+, vill nästan alla ha någon yngre… Fast de tillhör iofs inte målgruppen i just det här sammanhanget.

   Läste en austaliensisk undersökning. Var 6:e par där har svårt att få barn på egen hand och söker därför upp en fertilitetsmottagning. Av de som undersöks har närmare hälften av ”papporna” svårt att få barn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: